HJEM OM KATEGORIER ARKIV LINKER FJESBOK

I villrede

Jeg er litt i villrede om dagen. Jeg kjenner på kroppen at det beste for meg er et kosthold uten gluten, og delvis også uten melk. Noe smør, fløte og rømme går bra, men blir det for mye kjenner jeg det på magen. Jeg blir frisk og glad av salat og smoothies med proteiner og fett. Alt vel og bra, MEN jeg syns det er litt vanskelig å bestemme at dette også er det beste for datteren min. Barn har jo andre behov enn voksne, for fett og kalsium for eksempel. I det siste har hun fått litt fløte (krem) og smør, noe hun syns er HELT FANTASTISK... Fisk og kjøtt går på høykant innimellom, andre ganger vil hun ikke ha noe. Kokt brokoli er en favoritt(!), salat derimot syns hun ikke er mat. Ja, ja, hun er jo bare ett år :) Når man velger å gå utenom de gjeldende anbefalingene om grøt tre ganger om dagen, og kumelk fra 1 år, må man liksom pløye marka litt sjøl. Jeg føler meg på en mate ganske trygg på at jeg har nok kunnskap, men så feiger jeg plutselig ut og gir henne litt ost for sikkerhets skyld... sukk.

3 kommentarer

Mjuuugly

17.mar.2010 kl.22:27

Sv: Tusen takk for hyggelig kommentar!

Forstår godt at du er i et "dilemma". Man blir jo overfylt med tips og råd fra helsevesenets side og i media. Ikke rart man får rare tanker som går imot ens egen teori av og til.

Hanne Grindheim

18.mar.2010 kl.12:16

Det er ikke alltid like lett nei, min søster på seks får det meste, vanlig brød, ost osv. På skolen spiser hun det samme som de andre om det kommer en grøt dag eller lignende. Vi merker at hun ikke har spesielt godt av det, hun får mye kortere lunte, og hun sliter med å bli skikkelig mett, likevel er det vanskelig å få bort produktene som gjør henne slik.

Tenker litt på det sosiale og samtidig er det litt av et tiltak å legge om kosten.

Stå på likevel, du er nok inne på noe kjempebra her. Høres virkelig ut som om du er langt på vei med deg selv og dattermoren !
Jeg sier som de andre her, stå på, selv om det krever litt ekstra kreativitet og innsats fra din side! Jeg tviler på du vil angre på det:) Men jeg kan tenke meg det er kjempe vanskelig med ett lite barn som krever sitt...

Skriv en ny kommentar


Share |

hits