HJEM OM KATEGORIER ARKIV LINKER FJESBOK

Brødeksperiment

Ble inspiert til å bake brød igjen etter å ha vært på besøk hos ei venninne (Charlotte) i går. Hun hadde brød i ovnen når jeg kom og det luktet så godt i leilighetn. Brødet var også godt godt godt! Bare at synd jeg blir som en gassballong etter å ha spist hvetemel..... Tenkte å lage speltbrød med div som jeg pleier, men så hadde jeg ikke noe speltmel igjen. Så da ble det et eksperiment med nesten helt glutenfritt brød. Blandet på slump grovt rugmel, quinoamel, fullkornsrismel, amaranthmel, bokhvetemel og havregryn. Litt salt og olivenolje og bittelitte gjær (en liten ert). Blandet i lunkent vann til passe konsistens, dvs som grøt, og lot det stå til heving over natten. I morges slang jeg røra i en brødform dekket med bakepapir og satte i kald ovn.M.a.o. et brød uten elting etc. Veldig enkelt!Satte ovnen på 50 grader og lot det heve en tre kvarter. Det hevet ikke så mye, men de har jo ikke særlig heveegenskaper de melsortene jeg hadde i heller. Skrudde opp på 200 grader og lot det stå i ca trekvarter til. Var veldig spent på resultatet iom at det ikke hevet noe serlig. Men det var overraskende luftig til å se så flatt ut! Saftig og godt, mmmm!Velbekomme :)


2 kommentarer

Mjuuugly

13.apr.2010 kl.14:02

Naaaam og magen er fornøyd regner jeg med!? Sluttet med hvete som 13 åring jeg, orket ikke oppblåst mage og en uke uten å besøke toalettet.. Ønsker deg en fin vårdag :D

GRØNT VANN

13.apr.2010 kl.22:49

Mjuuugly: Magen er veldig fornøyd :) Jeg blir ikke så dårlig som deg, men kroppen trives merkbart uten hvetmel ja. Og, ja, nydelig vårdag har vi hatt! Du også håper jeg!

Skriv en ny kommentar


Share |

hits