HJEM OM KATEGORIER ARKIV LINKER FJESBOK

Tid for rabarbra!Nå er det tid for rabarbra!
Det er nemlig nå før sommeren setter inn for fult at den er på sitt beste, for det er de små, sprø stengene som er de best. Disse inneholder nemlig minst oksalsyre, som det finnes en del av i rabarbra. Det er immidlertid liten risiko for å bli forgiftet av oksalsyre, men mye oksalsyre kan redusere innholdet at kalsium i kroppen. Små barn og ammende kvinner trenger mye kalsium, og bør derfor ikke overdrive inntaket av rabarbra. Og for all del ikke finn på å spise bladene. De inneholder store mengder oksalsyre, og dødsfall har forkommet der bladene har vært brukt i salat!

Et triks
er å kutter du planten ned rundt St. Hans. Etter tre-fire uker kommer nemlig det nye stilke og du kan dermed nyte rabarbra hele sommeren!

Jeg pleier å lage rabarbrapai hvert år, og i år tenkte jeg å prøve meg på noen av oppskriftene herfra. De små paiene ser morsomme, og veeeldig gode ut. Skal nok modifisere dem litt, med tanke på type mel og søtningsmiddel. Blir de bra kommer det nok et et innlegg om det senere.

Men iom denne nye fantastiske blenderen min, måtte jeg jo prøve rabarbrasmoothie så klart! Det ble en forfriskende drikk med smak av banan, vanilje og rabarbra.

Og selv om du ikke kan spise bladene kan man ha det ganske gøy med dem likevel! Vesla syns i hvertfall de var perfekte som hatter :)Rabarbrasmoothie

4-5 små rabarbrastilker
1 frossen banan
1 dl tjukkmølk (økologisk fra rørosmeieriet)
1 dl rismelk (evt med vanilje)
1 ts vaniljepulver
2-3 dråper stevia med vanlije
en neve pisajsnøtter
1 (2 små) dadler
et par ibiter
noen blader sitronmelisse + til pynt
1 ss kokosolje ekstra virgin
1 ss hampprotein (kan sløyfes, men gir ekstra næring)

Blend alt til jevn konsistens. Blend evt nøtter, daddel og frossen banan først så det ikke klumper seg. Pynt med sitronmelisse og en liten rabarbrasilk.

Velbekomme!

3 kommentarer

Mjuuugly

27.mai.2010 kl.14:04

Fantastisk! Nam. Har ikke spist rabarbra på flere år, må få laget noe på rabarbra i år! Ha en fin dag :)

Anne Karen

29.mai.2010 kl.02:37

Sånn fikk jeg lyst til å prøve! Lager du en sånn til meg neste gang jeg er på besøk?

Veronica

07.jun.2010 kl.17:55

Jeg er ikke en barne-fan men ungen med blad på hodet fikk meg til å le høyt :D hehe morro med blader! Og så får jeg også enormt lyst på rabarbra, jeg tror ikke jeg har spist det kanskje 8-10 år? Helt forferdelig lenge siden. Får stikke på torvet en dag og se om ikke noen selger et par stilker :)

Skriv en ny kommentar


Share |

hits