HJEM OM KATEGORIER ARKIV LINKER FJESBOK

HyttedrømOrdet "hytte" er ikke (lenger) synonymt med enkel standard og urørt natur. Det skal være komfortabelt, lettvint og gjerne rett ved alpinsenteret. Gjerne med boblebad og bredskjerm. Et monstrøs laftet palass med rosemalte fronter på de integrerte hvitevarene. På 20 år har antall kvadratmeter for en gjennomsnittelig hytte økt fra 60 til 100!! Og med innlagt strøm og vann, holder mange lunk i hytta året rundt. Rørene må jo ikke fryse og det er deilig å komme fram til varm hytte ikke sant? For ikke å snakke om rykende varm badestamp? Et formidabelt sløseri spør du meg...Som du kanskje har gjettet er ikke dette min hyttedrøm akkurat. Og det er ikke bare fordi det er et energisløseri uten like, samt nedbygging av fjell og skjærgård, men også fordi det er så langt fra hva jeg forbinder med ferie og avslapping som det er mulig å komme. Min hyttedrøm ligger langt inni skogen ved et lite vann. Langt fra bilkøer, spahoteller, boblebad og alpinsentere. Langt fra "folk" (uttalt med brei L). Uten strøm og innlagt vann. Uten motorbåt og vannski. Men gjerne med robåt og fiskestang. Med blåbær og pannekaker fra primus. Med stearinlys og ja.. yatzy.

Kanskje kommer den dagen da barna syns mamma og hytta er usigelig kjedelig. Vel, det får stå sin prøve. Så har man i hvertfall formidlet noen viktige verdier på veien. For jeg mener det ligger en egenverdi i det å hente vann, eller det å smelte nok snø. Om det er for å vaske seg eller for å koke poteter. I det hogge og hente ved tll oppvarming. I det å spise nyplukkede bær og nyfisket fisk. Det gir en egen nærhet til naturen og til hva den kan gi. Og det gir en et viktig perspektiv på hvor mye eller hvor liten en faktisk trenger for å ha det bra. Eller til å ha det kjempebra!

SÅ, inni skogen, nærmere bestemt sør i Finnskogen, ligger vår lille hyttedrøm gjemt. Foreløpig bare som en tomt, fire merkepinner i jorda blant blåbærlyng og store grantrær, med utsikt over Nordre Hærsjøen. Det er ikke såååå langt inni skogen som jeg nok skulle ønske, men det er "close enough". Her skal det i løpet av nærmeste framtid bygges en enkel liten hytte for familien. Uten strøm og innlagt vann må vite! Det blir en spennende prossess og kanskje kommer det noen drypp om det her på bloggen i ny og ne.De siste dagene har vi brukt en del tid på tomta (og derav lite blogging). Jeg har surra rundt, plukket blåbær og badet mens kjæresten har ryddet litt underskog. Ja, vi har vår egen lille badevik, med sandbunn! Må bare få rusket opp litt og ryddet bunnen for drivved og steiner så blir det helt fantastisk!


Kjekk arbeidskar sant? ;)

Ønsker alle en fortsatt fantastisk sommer!

2 kommentarer

Lillian

25.jul.2010 kl.17:49

Det ser kjempefint ut....! Og vi har nok samme definisjon på hvordan hyttelivet skal være... Kjenner jeg EGENTLIG får angst bare av tanken på et digert solcellepanel på veggen (kunne det ikke vært på en av de litt mindre iøyenfallende veggene om ikke annet) men vi får nå se...

Baptiste Heldigris

26.jul.2010 kl.17:53

Det ser ut sa fint! I can't wait seeing it built!!!

Skriv en ny kommentar


Share |

hits