HJEM OM KATEGORIER ARKIV LINKER FJESBOK

Nepe til middag

Da har jeg fått testa ut nepe (jf tidligere innlegg denne uka) og det var godt! Prøvd både som tilbehør til fisk og i gryterett med kylling. Begge deler funka fint, men smaken kom kanskje best til sin rett ovnsstekt, som til fisken. I gryteretten var det såpass mange smaker at nepesmaken druknet litt. Oppskrift følger.
Basilikummarinert laks med ovnsstekt nepe
500 g laksefilet (tll 2 1/2 pers:)
3 gulerøtter
2 neper
1-2 fedd hvitløk, finhakket
1 ts tørket timian
salt
sitronsaft+olivenolje
1 strøken ts palmesukker (evt brunt sukker)

Til marinade:
10 blader frisk basilikum
1/2 dl olivenolje, ekstra virgin
salt
pepper

Bland sammen ingrediensene til marinaden i en foodprosessor, blender eller bruk en morter som jeg gjorde. Pensle på fisken og la ligge mens du gjør klart resten. Gulerot og nepe skjæres i staver og blandes med øvrige ingredienser i en ildfast form. Hell over olivenoje og sitronsaft. Bakes i ovnen i ca en halv time på 200 grader.

Laksen stekes eller grilles på middels høy varme. Et par min på hver side og la hvile i 5 min. Jeg syns det er godt om den nesten er rå i midten.Kyllinggryte med neper
3 kyllingfileter i biter
1 stor gulerot
2 neper
1 rødløk
1 neve grønne linser
1 dl vann
1 ts grønnsaksbuljong uten gjær og sukker (jeg bruker Helios sin)
1 ss tomatpuré
1 ts sukrin
nykværnet pepper
evt litt mer havsalt
litt sitronsaft
En følteskvett
Frisk basilikum

Brun kyllingen i olje, 3-4 min. Sett til side på en tallerken til resten av gryta er ferdig. Løk, gulerot, nepe og hvitløk freses i olje i et par minutter. Tilsett vann, buljong, sukrin, tomatpuré og linser, og la koke til linsene er møre (ca en halv time). Tilsett en fløteskvett, og kok i et par min til. Smak til med evt mer salt og pepper. Rør inn kyllingen og kok opp (ikke la koke, da blir kyllingen tørr). Rør inn frisk, hakket basilikum og server!


Håper det kan være til inspirasjon for å spise litt av det man ellers går forbi i butikkhylla. Det er ikke noe bedre enn lokal, fersk mat. Spis det sesongen har å by på!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar


Share |

hits