HJEM OM KATEGORIER ARKIV LINKER FJESBOK

"Fastfood"-middag
Noen ganger må middagen lages i en fei
, men jeg prøver uansett å styre unna poser og pakker. Så i dag ble det ferdig grilla kylling med grønnsaker og humus. Humus lager du veldig fort om du bruker hermetiske kikerter (kalles også garbanzobønner på noen bokser). Humus er velig godt og mettende, og er nesten en rett i seg selv. Men jeg har fått en liten huleboer i hus, som digger å gnage bein (tror det må være en arv fra steinalderen...), og som ikke er overbegeistret for humus (enda!), så da er kylling supert tilbehør. Selv spiste jeg meg omtrent mett på humus og grønnsaker :)
Til en liten porsjon hummus trenger du:

1 boks hermetiske (eller bløtlagt og kokte) kikerter
2 ss tahini (sesamfrøpasta)
1/2 ts havsalt
saften av 1/2 sitron
1/3 ts kummin
1 fedd hvitløk, presset
2-3 ss olivenolje x virgin
Evt litt vann

Alt kjøres i foodprosessor/ blender til en jevn pasta. Tilsett litt vann hvis blandingen er for tørr (går ikke rundt i maskinen). Smaker såååå godt! Kan brukes som tilbehør til både kjøtt og fisk, som dipp, eller på skiva med masse godt pålegg.5 kommentarer

astrid katrine

16.aug.2010 kl.23:34

kansje det e på tide at eg ska prøva det:) men kor får du tak i kummin?

Mjuuugly

17.aug.2010 kl.10:23

sv: Nei, har aldri smakt sobanudler. Jeg har kjøpt mye brun ris spaghetti fra Iherb og det er såååå godt. Bokhvete har jo en noe spesiell smak, så syns egentlig risnudler funker utrolig bra :)

Åh, kan tro de tacoskjellene var gode, nam! Skal absolutt prves med en gang jeg får meg dehydrator (A)

Line

18.aug.2010 kl.00:18

Humus er digg. Veldig delikate bilder:)

T

24.aug.2010 kl.15:19

Hummusdilla har tatt meg igjen etter dette innlegget ditt:) Jeg kan spise hummus av en hel boks kikerter på et par dager når jeg først har begynnt... Jeg bruker paprikapulver også i min. For litt variasjon lager jeg bønnepesto (hvite bønner+basilikum+spinat+olje+sitron hvis jeg husker rett) -også supergodt og passer som tilbehør til det aller meste spør du meg. Får hummuskonsistens med pesto- og litt spinatsmak.

GRØNT VANN

28.aug.2010 kl.15:06

T: Takk for tips, skal prøves!

Skriv en ny kommentar


Share |

hits