HJEM OM KATEGORIER ARKIV LINKER FJESBOK

Marianne gjør ting hun ikke kan: magedans!

Som noen observante lesere kanskje har registrert stoppet jogginga mi opp i uke 3 av Løplabbets nybegynnerprogram. Jeg har slitt med knær i forbindelse med jogging før, men håpet at hvis jeg bare tok det veldig med ro og gikk saaaakte fram skulle det gå. Men nei. Og jeg blei så skuffa! Jeg har vært i god løpeform en gang i tida og det er en så god følelse å kunne løpe og løpe uten å bli altfor sliten. Men men, etter å ha deppa litt over det er jeg nå tilbake og prøver meg på helt nye treningsformer:Har nemlig akkurat fullført et introkurs i magedans, og i dag er det klart for nytt høstkurs! Det var moro, og vanskelig :) Ikke en trenigsform å bli svett av men for kroppsbeherskelse, holdning og styrketrening var genialt. Brukte muskler jeg ikke visste at jeg hadde og tror kanskje ikke at jeg hadde alle heller, for noen ting var helt umulig.... Men satser på at jeg klarer å lokalisere dem etter hvert. Og, en god latter forlenger livet har jeg hørt :)

Hvis du vurdere eller kunne tenke deg magedans, bare hør her:
"Magedans er skånsomt for kroppen. Mange av bevegelsene springer ut fra bekkenet og styrket det. Derfor har mange arabiske kvinner tatt i bruk magedans som hjelp før, etter og under fødsel. Nå anbefaler norske jordmødre magedans. De er ikke de eneste. Raqs Shari (magedans) har hjulpet mot skader i skuldre og rygg for mange, og dermed blir det også anbefalt av kiropraktorer, akupunktører og fysioterapeuter." (mat&helse)

Så neste barn tenkte jeg bare å riste ut i en kraftig shimmy
(type ristebeveglese som brukes mye i magedans). Så det så. :D

5 kommentarer

Heidi

07.sep.2010 kl.10:56

Magedans er kjempegøy! Hadde et introkurs (på utdrikningslag!) i vår - og det var utrolig kult! Jeg var i alle fall støl i magen dagen etterpå:D

Veronica

07.sep.2010 kl.11:00

Oj, dette høres jo veldig flott ut da!

sv: jeg misliker sterkt pakker og poser med tørrvare selv, dessverre bor jeg med et stykk typisk norsk mannfolk som synes min hjemmelagde lasagne er "rar". Så lenge jeg får ham til bords til en felles middag så er jeg igrunn fornøyd. Men på magens reaksjon i går så kan jeg si såpass at jeg leser Toro GRUNDIG fra nå av!! Da får han ta til takke med hjemmelaga om han vil ha!!

Lillian

07.sep.2010 kl.11:11

Magedans er også meget genialt når man står og fryser. Veksle mellom hofte- og skuldershimmy, og vips er man varm! kanskje greiest å gjøre når ingen ser men... Kneshimmy derimot er veldig greit å øve på mens man venter på bussen e.l.

Janicke

07.sep.2010 kl.12:30

Så gøy! Kjempe spennende å prøve noe nytt. Tok et kurs i spansk dans engang for lenge siden. Tenkte jeg skulle prøve Zumba siden jeg har begrenset med kurstilbud på øya her. Jeg eier ikke rytme og kordinasjon..men det kan vel kanskje øves opp????? Spennende å høre hvordan det går med magedansen fremover :-)

Silje Silje

07.sep.2010 kl.14:02

Jeg har SÅ lyst å gå på kurs jeg også :-)

Skriv en ny kommentar


Share |

hits