HJEM OM KATEGORIER ARKIV LINKER FJESBOK

Høstvarmt: gresskarsuppe (hokkaido)

Kjøpte jo hokkaidogresskar her om dagen, og her er resultatet. Veldig godt, også så fin farge da gitt :)


Jo, man tager et gresskar og deler det i 2, så i 4, og graver ut steinene med skje/kniv.

Løk stekes på middels varme i kokosolje (gjerne cocosa x virgin, den med smak) til det er blankt. Gresskaret fjernes for skall og deles i passe store biter. Kokes sammen med gulerøtter, hvitløk, ingefær, kummin, muskat, chili, karry, litt grønnsaksbuljong (uten gjær og alskens humhum) og timian. Bruk så mye vann at det dekker grønnsakene, og kok til det er godt mørt. Moses deretter med en stavmikser eller i kjøkkenmaskin. Det er veldig godt med frisk korrinader på, men det hadde jeg desverre ikke så basilikum måtte gjøre nytta denne gangen.Også må man huske å røre veldig mye så det ikke svir seg.... hehe, neida. Det trengs egentlig ikke røring i det hele tatt, men det er jo så gøy å røre da! (hilsen vesla)Bon apetit!

 

7 kommentarer

Mjuuugly

14.sep.2010 kl.17:07

Åhhh, nam! Dette så herlig ut og så den nydelige høstfargen! Mitt mål denne høsten er å få prøvd ei gresskarsuppe. Jeg har aldri smakt gresskar! (O_O) Ha en fin tirsdagskveld :)

Mjuuugly

14.sep.2010 kl.17:13

sv: Ja, en deilig dessert :D

GRØNT VANN

14.sep.2010 kl.19:48

Mjuuugly: Det høres ut som et overkommelig mål! :)

Veronica

14.sep.2010 kl.19:51

sV: nei det var jo ikke akkurat annonsert noe sted at det skulle være marked overalt da! irritabelt. Står f eks at det skal være bondens marked i forbindelse med flere festivaler andre steder, så de kunne jo gått skrevet dette også, når de først var så fysisk nærme hverandre!

solveig

14.sep.2010 kl.20:08

Heisann, hyggelig innlegg i bloggen min! Hehe, hvitvin til bananfluene ja, ikke dumt hvis det tar kverken på de da. Super blogg du har, legger deg til i blogglisten min. Skal følge med her ja. Utrolig fine bilder!! Nam nam!

Silje Silje

15.sep.2010 kl.11:20

sv: Send meg en mail så kan vi snakke orange monster der hvis du vil :-)

line

15.sep.2010 kl.19:57

Suppen så fantastisk ut:). Laget pannekaker i går med inspirasjon fra tortillalefsene dine. Legger ut på blogg snart med link til deg. Lager også taco fra bunnen av til neste Puls, da har jeg også brukt lefsene dine som inspirasjonskilde. Tusen takk:)

Skriv en ny kommentar


Share |

hits