HJEM OM KATEGORIER ARKIV LINKER FJESBOK

Pizza med økologisk spekeskinke


Til min store, og GLEDELIGE, overraskelse så jeg at Norgården hadde kommet med økologisk spekeskinke. Dette er noe jeg virkelig har savnet så veien var kort fra oppdagelse til handlekurv til magen min. Oppdagelsen skjedde på fredag og her i huset har fredag tradisjonelt vært pizzadag. Så da ble det pizza med spekeskinke, mozzarella, artisjokkhjerter, cherrytomater og paprika. Toppet med vellagret jarlsberg på en fredag :) Og Ruccolasalat.

Deigen lager jeg uten fint mel og gjær. Denne gangen brukte jeg havregryn og solsikkekjerner som jeg malte i blenderen. Blandet inn ca 1 dl sammalt spelt og litt bokhvetemel, Til sammen ca 3 dl "mel". Her varierer jeg, noen ganger bruker jeg bare nøtter og frø, andre ganger bare div melsorter og noen ganger (gud forby) litt fint speltmel også.

 

Oppskrift på deig uten fint mel og gjær (liten oppskrift):

Ca 3 dl "mel" av nøtter, frø, gryn og sammalt spelt/ andre melsorter
2-3 egg
2 dl tjukkmelk
1-2 ts bakepulver
En god slump olivenolje
1-2 ts havsalt
Evt krydder, jeg bruker ofte oregano og kardemomme

Nøtter og frø males til mel i foodprosessor eller blender og blandes med salt, bakepulver og evt krydder. Egg og tjukkmelk piskes og blandes i det tørre. Konsistensen skal være som tykk grøt (mye våtere enn vanlig pizzadeig mao). Juster på mengden mel og væske til blandingen er passe. Fordel utover (smør med slikkepott) en stekeplate, tykkelsen skal være ca 1 cm. Prikk med gaffel og forstek i ca 10 min på 180 grader. Bruker gjerne varmluft på slutten. Ta den ut og la den hvile litt før du fyller den med det du vil og steker igjen i 10-15 min.

 

Prøvd pizza uten gjær før?

 

6 kommentarer

Veronica

18.okt.2010 kl.16:16

Norgården har noen flotte produkter!! Ser stadig flere, ikke hørt om spekeskinke før! Roastbeefen er jo verdt hver ei krone!! Den vanlige fra gilde inneholder jo både karamellfarge og smaksfortsterker... fysj. Skal jeg først ha dyrt pålegg så betaler jeg heller litt mer og får det REINT.

Aldri prøvd slik pizza før, men du får det til å høres så lett ut! Kanskje jeg skal lagre oppskriften ;)

Janicke

18.okt.2010 kl.16:27

jepp, mange varianter...nam nam:-)den skinken skal jeg se etter:-)
ja laget pizzabunn av bare malte nøtter. veldig mektig!

Anne

18.okt.2010 kl.19:34

Så bra at det har kommet økologisk spekeskinke på markedet! Må ta turen innom kjøtthylla på nærbutikken (er ikke så ofte jeg er innom den) og se om de har den, eventuelt tipse dem om at de må ta den inn.

Pizza uten gjær var en nytt for meg, hadde vært spennende å prøve. Den skal ikke heves da, eller? Hvordan blir konsistensen?

Tone - Love Eat Pray

18.okt.2010 kl.21:30

Hei! Så bra du la igjen en kommentar hos meg, så oppdaget jeg bloggen din også! :D

Jeg öppdaget supermat først i juli i år, men er frelst! Fantastisk livsstil! :)

Sunslayer

18.okt.2010 kl.23:57

Så spennende pizza, ser jo og høres helt fantastisk godt ut, dette skal prøves, ja kanskje i morgen til og med!

/Tusen takk for at du følte mitt innlegg var verd å lese, føler meg litt spesiel nå he he, men ja takk så masse :-)

Skriv en ny kommentar


Share |

hits