HJEM OM KATEGORIER ARKIV LINKER FJESBOK

Solsikke"brød" med masse friske urter og squash

Jeg lovet å komme tilbake til oppskrift på solsikkebrødet jeg hadde til rekesuppa her om dagen, so here goes:



Brødet er glutenfritt og uten gjær. Grunnprinsippet er knabbet fra Lines blogg, men jeg har triksa litt med ingrediensene så jeg syns jeg kan kalle dette

 

Mariannes solsikkebrød

8 egg
250 g solsikkekjerner
50 g mandlemasse (etter mandelmelk), evt bruk mandelmel
2 dl tjukkmelk
1 dl fløte
0,5 dl vann
50 g blanding av sesmfrø/ linfrø/ hampfrø (ta det du har)
5 soltørkede tomater
1/2 squash, grovraspet
3 ss fiber husk
3 ts bakepulver
1 toppet ts havsalt
1/2 ts hvitløkspulver, evt finhakket hvitløk
1-2 ts tørket timian
En god klunk god olivneolje
Friske krydderurter, f eks oregano og basilikum, grovhakket
Evt litt fetaost eller chevre i biter


Mos solsikkefrøene og de soltørkede tomatene i blender eller foodprosessor sammen med noe av væsken. Pisk opp eggene og bland alle ingrediensene foruten tørket timian godt sammen. Fordel deigen utover et bakebrett, smurt med olje eller bruk bakepapir. Strø på tørket timian og sesamfrø eller noe annet du liker til slutt. Husk å prikke deigen med en gaffel. Stek i ovn på 175 grader i ca 30-35 min. Sett på varmluft de siste 5-10 min så får du en fin gyllen farge.

Avkjøl litt før du deler i biter med en pizzarulle.

NB! Oppbevares i kjøleskapet! Jeg syns faktisk brødet er best etter at det har godgjort seg et par dager i kjøleskap. Blir enda saftigere. Akkurat som gulerotkake :)







Veldig, veldig enkelt brød å lage. Ikke noe heving, venting, elting eller styr. Bare å klaske sammen og steke! :) Har også brukt lignende oppskrift som pizzabunn med hell. Man må forsteke litt før en legger på fyllet bare.

 

Prøvd å bake noe lignende?

 

5 kommentarer

Janicke

04.nov.2010 kl.14:32

Nam nam..det er utrolig mange varianter med brød uten mel og jeg synes de bestandig blir vellykket :-)
aldri prøvd før,men det så veldig appetittvekkende ut :) sikkert saftig også pga squashen :p

mariann

04.nov.2010 kl.17:18

Nam, det så kjempegodt ut. Jeg har laget brød uten mel en gang, men syns det smakte mye egg og litt kakeaktig.... hvordan er eggesmaken på dette? En veldig flott og inspirerende blogg du har forresten...

Helene

05.nov.2010 kl.09:26

Mmmmm, nå fikk jeg vann i munnen!!! Må prøves! :)

Kine- getjuicing.blogg.no

09.nov.2010 kl.20:49

ikke prøvd akkurat dete, men så veldig fristend ut! jeg liker gulrotkake så tipper jeg liker dette også:D

Skriv en ny kommentar


Share |

hits