HJEM OM KATEGORIER ARKIV LINKER FJESBOK

Julekuler

1. søndag i advent i dag, og jeg har laget klissekuler med smak av jul!

I kulene kan man bruke nær sagt hva som helst av tørket frukt og nøtter som base. Se evt innelgget mitt om klissekuler for idéer. I disse tilsatte jeg krydder som er vanlig brukt i julemat som pepperkaker og gløgg. Brukte både chili og pepper, så de sparka ganske bra! Vesla syns de var i sterkeste laget dog, så det kan være en idé å redusere litt på mengden til barn...



Mariannes julekuler (omtrentlige mengder!)

1,5 dl mandler
1,5 dl cashewnøtter
8 tørkede dadler uten stein
0,5 dl lyse rosiner
1 stor ss mandelsmør
2 ss kokosolje (den typen uten kokossmak)
2 ts palmesukker
1 toppet ts twister power (valgfritt)
1 toppet ts carob pulver (valgfritt)
1 klype salt
1 ts vaniljepulver
2 ts kanel, økologisk
1 ts malt ingefær, økologisk
1/3 ts malt sort pepper
1/3 ts chilipulver, økoligisk
1/2 ts nellikpulver
1/2 ts allehånde
1/2 ts kardemomme
Revet skall av en økologisk appelsin
Saften fra en halv økologisk appelsin

Alt kjøres i foodprosessor til en deig/ masse. Den skal være akkurat så klissete at du kan forme kuler av den. Juster evt mengden nøtter, fett eller appelsinsaft for å få riktig konsistens. For våt, mer nøtter. For tørr, mer fett eller appelsinsaft.



Stemningsrapport fra en sen 1. søndag i advent :)

4 kommentarer

Mjuuugly

28.nov.2010 kl.23:35

Å, så koselig! Kulene ser nydelige ut! Må få kjøpt meg litt "jule"krydder skjønner jeg :)

Anita

29.nov.2010 kl.08:01

Nam, ser herlige ut:) Jeg synes sånne kuler med julekrydder var utrolig gode!

Og så koselig det ser ut:)

lovelyliller: trening mm.

29.nov.2010 kl.12:59

mmmmmm. *vil ha kuler*

Janicke

30.nov.2010 kl.13:38

må lage meg noen lignende :-) nam nam

Skriv en ny kommentar


Share |

hits