HJEM OM KATEGORIER ARKIV LINKER FACEBOOK

Sjokolade med mykt sjokoladenougatfyll

Jeg har ekprimentert en del med fylte sjokolader i det siste. Ideene kommer fra andre bloggere, men jeg også fra vanlig sjokolade og konfekt. Og eget tankespinn :) Mulighetene er uendelige, og det er morsomt å prøve seg fram med stadig nye varianter. Denne her er den hittil, og jeg tuller ikke, BESTE SJOKOLADEN jeg noen gang har laget. Og med noen forbehold (det er jo så mye god sjokolade), kanskje også den beste sjokoladen jeg noen gang har smakt! Oppskriften er såre enkel, men det myke fyllet var bare helt fantastisk! Planen var å sende dem med vesla i barnehagen på fredag, på hennes 2-årsdag. Men det spørs om det er noen igjen...

SJOKOLADETREKKET

100 g rå kakaomasse
50-60 g rått kakaofett
2 ss kokosolje, ekstra virgin
Et dryss kanel og vailjepulver
En liten klype havsalt
Søtning etter smak. Litt agave, litt sukrinmelis, et par dråper stevia vanila cream

Den trenger ikke være så søt, for her er det fyllet som skal spille hovedrollen.

Kakaomasse og fett smeltes over vannbad (obs ikke for varmt!). Når det er smeltet røres de andre ingrediensene i og smakes til med søtning.

 

SJOKOLADENOUGATFYLLET

1 dl kokosmelk, (ikke fettredusert og gjerne økologisk)
3 ss kokosolje, ekstra virgin
ca 40 g rå kakaomasse
4 dråper stevia english toffee (denne gjør susen!)
2 dråper stevia vanilla cream
Mørk agave eller yaconsirup, og sukrin etter smak. Jeg lagde min god og søt.

Varm opp kokosmelken og oljen forsiktig til den er fingervarm ++. Ta den av plata og tilsett kakaomassen. Rør om til det er helt smeltet og blitt en fin kremaktig masse. Tilsett resten og smak til med søtning.

I denne tenkte jeg å tilsette knust mel av ristede hasselnøtter. Det tror jeg hadde satt en ekstra spiss på det, men i og med at denne skal sendes med til barnehagen, tenkte jeg at det var best å la nøttene være.

 

 

Først fyller du formene halvfulle og setter i fryseren i ca 1 minutt. Ta opp og helle sjokoladen oppover i formene til den dekker kantene. Frys igjen og gjenta prosessen et par ganger slik at du får et tykkere kantlag. Frys igjen i en 5 min, eller til sjokoladen er helt har. Nå kan du fylle formene, men la det være igen ca 3 mm opp til kanten. Frys. Når fyllet er stivt kan du helle på sjokolade igjen, og vips du er ferdig. Frys til sjokoladen er helt stiv og voila! NYT!

 



13 kommentarer

lovelyliller: trening mm.

01.des.2010 kl.17:29

lekkre ble de!! :D

Mjuuugly

01.des.2010 kl.18:11

Oh God, nydelig, nydelig, nydelig! Skal deffinitivt testes!... men smaker de nougat? Kunne tenke meg de smaker mer sjokokokos? ;)

Mjuuugly

01.des.2010 kl.18:23

sv: Ja, for de ser virkelig ut som ekte nougatfyll!!

Anne Karen

01.des.2010 kl.19:30

Jeg får seriøst skikkelig vann i munnen her... Oh man... Lag noen fler til fredag'a?

Anita

01.des.2010 kl.19:42

Nam! Disse ser nyyydelige ut!:) Har tenkt på det selv også, å prøve å lage en sunnere nougat, men ikke kommet så langt. Fristende!!;) Smaker de skikkelig nougat forresten? Må kanskje ha i nøtter også da.

GRØNT VANN

01.des.2010 kl.19:54

De smaker ikke _helt_ som nougat, iom at de mangler nøtter. Men konsistensen og assosiasjonen det gav er helt som nougat, så syns det var mest beskrivende.

Tenkte å teste med nøtter seinere, men drøyde nå iom at de skulle bli med i barnehagen. Nøtteallergi og små barn skal man ikke tulle med.

Janicke

01.des.2010 kl.20:25

ååååå himmel:-) nå fikk jeg veldig lyst på sjokolade!!!

Aase

01.des.2010 kl.22:04

Nam, disse så helt nydelige ut!

Hvisommatte du skulle lage altfor mange som du ikke får spist opp, kan du gjerne ta med en smaksprøve neste helg;-)

Celina

12.des.2010 kl.13:05

Enig, enig! Nougatfyllet ser farlig god ut!

Ida

16.des.2010 kl.20:18

Kan jeg bruke noe annet enn kakaomasse? Jeg har hele skapet fullt av ting jeg allerede ikke bruker :P

GRØNT VANN

16.des.2010 kl.21:46

Ida: Hm... kakaomasse er det som gir det riktig konsistens da.... men du kan jo prøve å male opp nøtter, f.eks. cashew, og blande i kakaopulver til det blir passe konsistens. Har ikke prøvd, men et forslag i hvertfall!

Ida

16.des.2010 kl.22:26

Okei. Jeg får se om jeg kjøper kakaomasse OGSÅ snart :P har kakaosmør, nibs og pulver fra før av bare. Hehe.

Torill

22.des.2010 kl.23:01

Hei!

Takk for fine oppskrifter :)

Kan man ikke bruke kakaosmør heller? Det er nemlig det jeg også har i skapet.....

Skriv en ny kommentar


Share |

hits