HJEM OM KATEGORIER ARKIV LINKER FJESBOK

Mozartkuler

Disse ble til i løpet av sjokoladeworkshopen før bursdagsmaratonet i forrige uke. Myk sjokoladenougat (uten nøtter) i midten, marsipan rundt og trukket med rå sjokolade. Rågodt!Marsipanen er laget med mandler, sukrin og eggehvite. Jeg skoldet ikke mandlene, både fordi jeg er en utålmodig sjel, og fordi det er sunnere med skallet på. Det hadde kanskje sett finre ut med skoldet da, men pøh. Uansett om du skolder eller ikke må du bruke en mandelkvern, ikke foodprosessor. Det sies så i hvertfall, har faktisk aldri prøvd foodprosessor selv da.

Når nougaten var gjemt inni marsipanen la jeg kulene i fryseren en 10-15 minutter. Det er en fordel at de er kalde når de dyppes i sjokolade for da fester det mer. Dyppet vel 3 ganger med frysing et par min mellom hver gang for å få passe tykt lag.

For å få skikkelig mozartsvung over kunne man med fordel hatt en dråpe eller to med cognac i marzipanen da. Men dette er barneversjonen.... Cognac eller ikke, dette skulle vel gjøre susen som julegodt. Hvis man klarer å spare det til jul da... jeg skal i hvertfall lage noen nye som jeg skal ta med til svigers i jula :)

8 kommentarer

Aase

09.des.2010 kl.13:08

Høres fantastisk gode ut. Så flink du er!Får se å få rota meg til helsekostbutikken for å kjøpe ingredienser(håper de har det..) Hadde vært stas med noe hjemmelaget konfekt til jul:-)

Mjuuugly

09.des.2010 kl.13:39

Årh, for en deilig konfekt! Jeg har prøvd å kverne mandlene i foodprosessor fordi noen mener det går an. Joda, det går an, men det blir grovkvernet og fettet skiller seg. Absolutt ikke det samme som med den skånsomme kverningen i mandelkvern :)

Marianne

09.des.2010 kl.13:45

Aase: De har det! Skal se om jeg har noen rester som jeg kan smøre dommerene med på lørdag... mulig det trengs :)

Veronica

09.des.2010 kl.14:04

Fantastisk fristende!

Anita

09.des.2010 kl.14:04

Nam! Disse ser skikkelig gode ut:)

Janicke

09.des.2010 kl.14:11

nam nam...tror det blir masse marsipan uten å skolde mandlene. Vanvittig kjedelig jobb! Marsipanen blir kort/mer smuldrete i en kjøkkenmaskin. Best med mandelkvern..selv om mann og sønn er drittlei hele mandelkvernen.

Skal prøve disse mozartkulene til jul :-D

lovelyliller: trening mm.

09.des.2010 kl.19:11

å guri de så digge ut

Tone - Love Eat Pray

09.des.2010 kl.22:05

SV: Tusen takk for støttende ord, og de hjalp meg faktisk. For nå tror jeg faktisk at dette er det beste som har skjedd meg også. Jeg var så lojal mot jobben at jeg hadde synket med skipet, det vet jeg. Men hvem hadde takket meg for det? En kynisk direktør som dolker meg i ryggen fordi jeg er sykmeldt for en gangs skyld? Nei, jeg har det bedre uten den skitne personalpolitikken der! Jeg jobber (jobbet...) som adm.sjef på en stor rehabiliteringsklinikk som måtte nedbemanne nå fordi vi ikke fikk støtte fra Helse Sør-Øst. Tragisk for pasientene, men enda mer tragisk for oss ansatte som ble oppsagt på en særdeles ufin måte...

Skriv en ny kommentar


Share |

hits