HJEM OM KATEGORIER ARKIV LINKER FACEBOOK

Bønner og linser

Jeg har ambisjoner om å lage mer vegetarisk mat framover, og denne lille perlen av en kokebok fikk jeg til burdagen min:

Boka har et variert utvalg retter med inspirasjon fra midtøsten, asia og middelhavet. Blant annet. Det er hovedretter, sideretter, salater og supper. Kokeboka er ikke en ren vegetarisk kokebok, men mange av rettene ser ut til å stå seg godt alene. Linser og bønner er jo fulle av proteiner og servert med grovt brød, ris eller mais (alt ettersom hvilke bønner eller linser man bruker) får man et ernærngsmessig komplett måltid.

Misjonen med boka er å få folk til å børste støvet av bønneboksene, og som sagt så gjort. Bønnene er ute av skapet og står klare til bruk på hylla mi:Som det sies i boka, og som nok de fleste som har lest oppskrifter med bønner har erfart, er at matlaging med bønner krever litt planlegging. De må nemlig bløtlegges natten over.... Og hvem har tid til det? Løsningen til Camilla Jensen er å alltid ha bønner i bløt på benken! Får man ikke brukt dem samme dag kan de godt stå i bløt en dag eller to til, bar man husker å skylle dem minst en gang i døgnet. Og får man enda ikke brukt dem, kan man sette dem til spiring og spise dem i en salat senere. Eller man kan koke og fryse dem ned.

Jeg skal prøve å opprette denne rutinen med å alltid ha noe bønner i bløt på benken, og gleder meg til å utforske oppskriftene i denne søte boka!

 

Bruker du bønner og linser i matlaginga?

 

 

8 kommentarer

Veronica

16.des.2010 kl.23:11

Har brukt mye bønner i salat, spesielt på sommeren når jeg ikke orker mer enn å kutte opp noe greier og hive i noen silte bønner... jeg har ikke prøvd å vanne ut selv enda da!

Linser synes jeg ble så tørt alene. Får prøver meg på det seinere en gang!

Anne

16.des.2010 kl.23:51

Vi bruker mye bønner og linser. Linser er spesielt lettvint, siden de trenger lite bløtlegging, men vi pleier også å koke mye bønner i en gang og fryse ned i små bokser.

LeneAndrine

17.des.2010 kl.11:31

Ja, det er uendelige muligheter med linser og bønner. Lurt å ha ståande klare til bruk.. det skal jammen eg og bli flinkare på.

Silje Silje

17.des.2010 kl.12:23

Ja bruker det litt, men skal bli flinkere! Jeg fikk den boka der av Teg for ikke så lenge siden :-)

lovelyliller: trening mm.

17.des.2010 kl.14:35

jeg gjør faktisk ikek det. vet ikke hvorfor,for jeg eeelsker det

trine

17.des.2010 kl.17:37

jeg bruker bønenr og linser mye. men vurderer å slutte med det. Blir jo et gasskraftverk av det.. :P har du noen tips om hvordan man ikke skal bli det ved høgt inntak av belgfrukter?

Løvinnen

19.des.2010 kl.17:37

Ser ut som en veldig bra bok:) Har selv ønsket meg den til jul:)

GRØNT VANN

20.des.2010 kl.13:37

trine: har erfart at det ikke blir så mye GÆSS om retten er vegetarisk. Ærter og flesk derimot, det tar av. Bokstavelig talt. Men spiser det likevel :D Det er mest bråk og ikke så mye aroma med disse bønnene. Hohoho. Smygere derimot, de er farlige...

Skriv en ny kommentar


Share |

hits