HJEM OM KATEGORIER ARKIV LINKER FJESBOK

Nougatkuler til jul

Disse kulene er kjempegode og de er lette å lage, i motsetning til fylte sjokolader som krever bitte litt øvelse. Kulene er laget uten melk og vanlig sukker, men her gjør du jo som du vil selv. Bruk det du har og prøv deg fram! Nougaten er ekte nougat, altså med hasselnøtter denne gangen, men tåler du ikke nøtter kan de fint droppes. Bruk evt mandler eller andre tyeper nøtter som du tåler.

Det første du må gjøre er å lage nougaten, du trenger:

2 dl kokosmelk (ikke fettredusert, og gjerne økologisk)
ca 70-80 g rå kakaomasse (mengden kommer an på hvor sterk kakaosmak du liker)
3 ss kokosolje, ekstra virgin
4 dråper stevia english toffee (denne gjør susen!)
2 dråper stevia vanilla cream
Mørk agave eller yaconsirup, og sukrin etter smak. Jeg lagder min god og søt :)
En pose hasselnøtter

Rist hasselnøttene i tørr langpanne på 175 grader i 10 min. Pass på så det ikke brenner seg! Avkjøl litt før du gnir nøttene mellom hendene eller et kjøkkenhåndle for å fjerne skallet. Avkjøl og kjør nøttene i blender eller foodporosessor til de er jevnt finhakket.

Varm opp kokosmelken og oljen forsiktig til den er fingervarm +. Ta den av plata og tilsett kakaomassen. Rør om til det er helt smeltet og blitt en fin kremaktig masse. Tilsett resten og smak til med søtning. Bland i drøyt halvparten av nøttemassen eller til du syns det er passe mye nøttesmak.

Hell massen i en boks og settes kaldt, gjerne over natten så den "setter "seg. Denne holder seg i minst en uke, og kan fint brukes som sunt alternativt sjokoladepålegg/ nugatti også!

Når nougaten er fast og fin kan du ta en toppen teskje og trykke/ rulle massen til kuler. Disse setter du i fryseren. Det er en fordel at de er kalde når du skal dyppe dem i sjokoladen for da stivner denne fort.

 

Mens du triller kuller kan sjokoladen til trekket lages/ smeltes. Dette brukte jeg:

60 g rå kakaomasse
2 toppede ss kakopulver
50-60 g rått kakaofett
2 ss kokosolje, ekstra virgin
Et dryss kanel og vailjepulver
En liten klype havsalt
Søtning etter smak. Litt agave, litt sukrinmelis, et par dråper stevia vanila cream

Kakaomasse og fett smeltes over vannbad (obs ikke for varmt!). Når det er smeltet røres de andre ingrediensene i og smakes til med søtning.

Har du ikke ingrediensene til å lage rå sjokolade kan du bruke 1-2 plater 70 % sjokolade og smelte denne over vannbad.

Så gjenstår det bare det morsomste. Nelig å dyppe kulene i sjokoladen og å pynte! Dypp først alle kulene én gang, så en gang til om du vil ha tykkere sjokoladetrekk. Det vil jeg :) Til slutt kan du ringle litt sjokolade over med en skje og drysse på litt av nøttemassen.

Oppbevares kaldt, eller i fryseren. De tiner på 10 min, så en godbit er aldri langt unna!






 

Nyt! Og med det ønsker jeg dere alle en riktig god jul!

 

 

12 kommentarer

Janicke

21.des.2010 kl.13:34

å himmel og hav dette må bli godterier etter jul for nå orker jeg ikke å lage mere snop :-D

God jul og godt nytt år til deg og dine også!!!!

Anita

21.des.2010 kl.13:43

Jeg har jo fortsatt ikke fått lagd noe nougat jeg da, hehe. Tusen ting å gjøre, men bare 24 dager i advent;) Tenker jeg får prøve det på nyåret om ikke jeg får sjokolade-lagingslyst i jula:) De ser knallgode ut!:)

Håper du nyter de siste dagene før jul med familien!

lovelyliller:)

21.des.2010 kl.16:28

*sikkle*

Melusine

21.des.2010 kl.17:35

Ojoj, dette ser fantastisk godt ut!

Synd jeg ikke har stevia, men det er jo ingenting i veien for å lage disse etter jul :)

Løvinnen

21.des.2010 kl.19:39

Dere er så flinke til å lage mye herlig snadder:) Jeg fatter ikke hvor alle godismakerne tar tiden fra:p

Planlegging er vel tingen!:)

Så utrolig godt ut!

Maypia Angelica

22.des.2010 kl.23:01

sv: sesamfrø sjokolade smakte nydelig ja, skulle bare ønske jeg hadde hatt enda mere frø på. Stemmer som du sier, er vel smak og behag. Har egentlig ikke noe særlig kjennskap til oliven, bare innbiller meg at det smaker vondt. Men kanskje jeg må prøve det en dag. :) Har du noen tips til matretter man kan ha det i uten at oliven smaken blir fryktelig framtredende?

Maypia Angelica

23.des.2010 kl.00:39

sv: God Jul til deg også. :)

Maya

24.des.2010 kl.00:00

God jul og tusen takk for mange lekre oppskrifter :)

nina

26.des.2010 kl.22:14

De så veldig gode ut:) Fin blogg du har, lagt deg til i blogglisten min : :)

Hege

27.des.2010 kl.12:31

Sv: den riskremen er helt nydelig! bilde er lånt fra tine.no, jeg glemte å ta bilder selv ^^

Disse kulene så jo utrolig gode ut! spesielt med fyll, blir en helt annen smaksopplevelse! :)

helene

28.jan.2011 kl.18:34

ååh, disse var helt nydelige!!

GRØNT VANN

05.feb.2011 kl.23:28

helene: Jepp :)

Skriv en ny kommentar


Share |

hits