HJEM OM KATEGORIER ARKIV LINKER FACEBOOK

Raw sjokoladeis med kokoskrem

Is uten ismaksin. Uten sukker, melk og egg. Og atpåtill rå. Er det mulig? Ja da!

Denne isen oppstod ved en tilfeldighet! Jeg lagde en stor porsjon sjokoladesmoothie som vi ikke fikk spist opp. Og det var da jeg fikk inskytelsen at "hey! Kan dette bli til is tro?". Puttet restene i en boks og la den i fryseren. Syns jeg hadde hørt noe om at is skal røres i, så jeg tok den opp med jevne mellomrom og rørte den opp. Tok kanskje et par timer før den var helt frossen. Så var det bare å finne fram en sånn dings man lager iskuler med. Rulle kuler. Ja, også spise da! Namsens.

Ingredienser:

1 moden avokado
1 moden banan/ gjerne frossen
En liten neve rå usaltede cashewnøtter
3-4 toppede ts rått kakaopulver
En liten klype havsalt
Rått vaniljepulver
Litt yakonsirup + et par steviadråper (smak til hvor mye søtsmak du liker)
3-4 isbiter med kokosmelk (kan sløyfes)
1 ss bløtlagte chiafrø (kan sløyfes)
Litt vann eller nøttemelk, akkurat nok til at blenderen drar rundt.

Denne smoothien kan absolutt nytes som den er! Er som sjokoladekrem! Eller du kan prøve å lage is som jeg gjorde. Men ikke glem å røre i den til den er frossen, ellers blir den bein hard og umulig å lage iskuler av. Jo flinkere du er til å røre ut alle iskrystallene jo bedre blir det.

Toppes gjerne med kokoskrem (se framgangsmåte her) og kakaonibs.

Ønsker meg ismaskin jeg nå....

 

Lager du iskrem? Med eller uten maskin?

 

17 kommentarer

Silje Silje

05.jan.2011 kl.22:25

Åh DET så godt ut det!

Janicke

05.jan.2011 kl.23:44

nam nam så super godt ut :-D Glemmer alltid å røre når jeg har laget is i fryseren, så jeg lager is i maskin!!

Eldeen

05.jan.2011 kl.23:52

Mmmm, det ser nydelig ut! =D Får vann i munnen!

SV: Det er helt sant. Det er viktig å ha drømmer, og å ha noe å strekke seg mot. :) Jeg har i alle fall bestemt meg for å gjøre en innsats for at 2011 skal bli et fint år, som jeg med glede kan ta med meg videre i kofferten. ;)

LeneAndrine

06.jan.2011 kl.00:26

Slurp! Denne skal eg prøve når eg er hos kjæresten neste gang, han har nemlig ismaskin :)

Løvinnen

06.jan.2011 kl.02:00

Oj oj! Så magisk ut! Må noteres og prøves:)

Anita

06.jan.2011 kl.11:15

Ser perfekt ut!!:) Jeg lagde min rå iskrem som dessert på nyttårsaften, var nydelig godt;)

Solveig

06.jan.2011 kl.12:26

nam nam, fant ikke usaltete og uristede cashewnøtter på butikken i dag, men det går sikkert å få bestilt det på Iherb. Bare så synd at det tar så lang tid... Vil helst ha denne isen akkurat nå! ;)

Mjuuugly

06.jan.2011 kl.12:58

*Sikle*

GRØNT VANN

06.jan.2011 kl.14:09

Solveig: Tror nok det funker uten cashewnøtter også. Du kan jo evt prøve med mandler i steden. Bløtlagte kanskje er best da. Eller noen andre nøtter. Eller uten nøtter. Funker sikkert!

lovelyliller:)

06.jan.2011 kl.15:49

åååh! jeg elsker is!

CHARLETT

06.jan.2011 kl.19:27

Sv: Takk for kommentaren, mange gode poeng :)

Tone - Love Eat Pray

06.jan.2011 kl.21:11

NAM! Det så utrolig godt ut!

Solveig

06.jan.2011 kl.22:49

SV: Ja hiv deg med! Ikke noe argument er godt nok nå når vi er hele tre som skal gjøre det sammen. Vi får blogge om det og motivere hverandre ;D

Har med fine vannflaska fra klean kantean jeg også, men med sitronvann. Alger er genialt! Putter av og til litt tart cherry i vannet også.

bente

06.jan.2011 kl.22:58

Oi! Nesten samme innlegget som jeg skrev selv i går, hehe! Kom over bloggen din ved en tilfeldighet, så det var ekstra gøy å se at det er flere som har lagd sjokoladeis uten ismaskin :) Ser kjempegodt ut!

Maypia Angelica

07.jan.2011 kl.23:03

Det så nydelig ut. Har ikke ismaskin, men har prøvd å blende frosne blåbær, nøtter og rismelk, fryse litt og spise fort. Hehe :P

Thea Mathilde

11.jan.2011 kl.21:22

Ser kjempe godt ut! Har aldri laget is før, hvor lang tid tar det sånn ca? og hvor ofte må man røre?? :)

Marianne

12.jan.2011 kl.10:12

Tok 1-2 timer, og rørte hvert 10 min til å begynne med. Så et par ganger siste timen. Husker ikke helt... men det er i hvertfall viktigst å røre under "innfrysning". Lykke til! :)

Skriv en ny kommentar


Share |

hits