HJEM OM KATEGORIER ARKIV LINKER FJESBOK

Suppe med linser og byggryn



Føler at dette er bloggen av tilfeldige sammensetninger og overraskelsesoppskrifter om dagen... Uansett, denne suppa/ gryteretten ble så god at jeg føler for å dele den med dere. Den er egentlig en kombo av restene etter to ulike retter fra bønne- og linsekokeboka mi, men jeg planlegger å lage den igjen som egen rett. Oppskrift og framgangsmåte under.

Ingredienser:

3 dl byggryn, bløtlegges over natten
Olivenolje
Kokosolje til steking
2 løk, evt 1 løk og 3 sjalottløk
4 fedd hvitløk
1 squash
Et par never sukkererter
2 liter kraft eller vann+buljong (jeg bruker Helios sin grønnsaksbuljong uten gjær)
250 gram hermetiske eller aller helstferdig kokt limabønner (sånne store hvite)
2 dl røde eller gule linser
Masse friske urter. Jeg brukte basilikum, korinader og persille
revet skall av en sitron + saften av halvparten
havsalt og nykvernet pepper
150 g ekte økologisk feta

Hell byggrynene i et dørslag og skyll dem godt og la renne av. Fres løk og squash i kokosolje til det er mykt og transparent. Knus eller finhakk halvrten av hvitløken og ha det i og surr et min til. Hell på kraft/ vann+buljong, og kok opp. Ha så i byggryn og linser. Etter 10 -15 min når gryn og linser er nesten ferdig, ha i bønner og sukkererter. Kok et par min til. Sukkerertene skal bli så vidt møre, men fortsatt sprø. Rør inn hakkede urter utenom basilikum og smak til med sitron, salt og pepper.

Lag gremolata: Støt basilikum, hvitløk, sitronskall i en morter. Denne blandinga røres inn rett før servering, eller settes på bordet slik at alle kan ta så mye man liker.

Fetaosten deles i små biter og servers med suppa.

Ringle litt olivenolje over på tallerkenen.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar


Share |

hits