HJEM OM KATEGORIER ARKIV LINKER FJESBOK

Vegetarpizza med glutenfri bunn fra Peppe´s. Respect man!

Forrige helg bestilte vi pizza fra Peppe´s, og det ble en av variantene med glutenfri bunn. Når jeg var for å hente pizzaen prøvde jeg å få greie på ingrediensene i bunnen, men det var visst ikke så enkelt... Men duden (ja, for det var en dud) som ekspederte meg kunne fortelle at bunnen måtte behandles med respekt, man. Det endte i hverfall med at jeg fikk med meg en ekstra bunn, for free man. Flott det altså, men jeg ville jo gjerne hvite hva den inneholdt da! Har man ikke plikt å opplyse om sånt egentlig? Prøvde å google produsenten (husker ikke navnet i farta) men de hadde selvsagt ikke nettside...Syns bunnen er helt grei, men veldig hvit og mystisk lite smakfull. Litt som oblater, hehe (du vet sånne dette-er-jesu-legeme-ting)

Uansett om jeg gikk derfra like lite klok, ble det hjemmelaget veggispizza med denne bunnen på fredags. Fyllet er laget med basis i gulerøtter og kokte linser. Høres rart ut muligens, men godt var det i hvertall :)

Pizzafyll:

4 økologiske gulerøtter, raspet
1/3 gul squash, raspet
1-2 dl kokte røde eller gule linser
1/2 løk, hakket
2 fedd hvitløk
Sitronsaft
Salt og pepper
Smør/kokosolje eller annen foretrukket stekeolje
Krydder: litt kanel(!), inegefær, koriander, garam masala, kummin, paprika, litt kardemomme og gjerne friske krydderurter

Smel smør/ olje og ha i krydderet. La det surre 1 min før du har i løken. Fres et par min og ha i gulerøtter, squash og sitron. Når det er mykt og fint, 5 min ca kan du ha i de kokte linsene og la det surre litt til på lav varme til all væsken er fordampet. Syns det er best om fyllet er ganske tørt ellers blir pizzaen nødvendigvis litt våt... og det vil vi ikke. Smak til med salt og pepper.

Lag pizzasaus (kok inn en boks tomater med krydder, sitronsaft, salt og pepper) eller bruk tomatpuré som du krydrer opp litt.

Smør sausen på bunne og ha på fyllet. Topp med økologiske cherrytomater, solsikkefrø, sesamfrø og ost om du vil. Bruk eventuelt mer nøtter i steden for ost!

Viola!

Har du prøvd glutenfri bunn fra Peppe´s? Hva syns du?

 

Og du... følg bloggen videre på
Én kommentar

lovelyliller:)

23.jan.2011 kl.16:28

har ikek prøvd glutenfri nei. bildene så i alle fall njuuudelig ut :d

Skriv en ny kommentar


Share |

hits