HJEM OM KATEGORIER ARKIV LINKER FACEBOOK

NANBRØD

Vanlig nanbrød inneholder kun fint mel, melk eller yoghurt, masse gjær og sukker. Altså et strålende eksempel på mat som lager ubalanse i kroppen! Nanbrødet mitt derimot inneholder ikke noe av dette, men i steden en rekke sunne ingredienser.

Min hovederstatning for brød i hverdagen er pannekaker i en eller annen form. Og jeg har mange ulike typer, til ulike formål. Røra lager jeg som regel på hump og slump, men denne varianten ble så bra at jeg har tatt meg bryet med å måle opp ingrediesene slik at du kan lage det samme hjemme! Konsistensen på det ferdige nanbrødet skal være sprøtt i kantene, men ellers mykt og litt elastisk. Det egner seg også supert som wrap, men da anbefaler jeg litt tynnere røre. Ok, here goes:

Nanbrød a la Grønt Vann (gir 3 brød)

1 egg
3 dl vann
Litt olivenolje
3 store ss kikertemel
1 stor ss kokosmel
1 stor ss siktet spelt (kan sikkert byttes mot en annen melsort, f.eks. jyttemjøl eller bokhvetemel, om du ikke tåler litt spelt)
1 stor ss malte linfrø
1 stor ss skrädmjøl
1 ss fiber husk
1 hvitløksfedd, presset. Evt litt hvitløkspulver
1 liten ts salt
1/2 ts palmesukker
1 ts garam masala krydderblanding

Topping: tørket korinader (bladene, ikke frøene) og havsalt, gjerne grov type.
Kokosolje til steking

Bland sammen alt det tørre. Visp så sammen egg og vann og bland det i. La stå og svelle i ca en halv time. Røra skal være ganske tjukk og "seig" i forhold til vanlig pannekakerøre.

Varm opp godt med kokosolje i en stekepanne (helst jernpanne) og ha en øse med røre i panna. Røra må jevnes/ dyttes utover i panna siden den er for tyktflytende til å gjøre jobben sjøl. Jeg bruker en genial liten trepinnedings (se bilde). Jeg har fått dene i gave så aner ikke hvor man får kjøpt det... Men en slikkepott elller sleiv gjør sikkert samme nytten. Før røra stivner på toppen strør du over koriander og havsalt. Stek pannekaka/ brødet på middels varme (jeg skrur opp og ned mellom 2 og 3 (max er 6)) til den er tørr på toppen, snu og stek på den andre siden. Bruk nok olje! ✴ Da får du sprø kanter ✴

Ser det ikke digg ut?
Og nå lurer du kanskje på hva skrädmjøl er også. Kom over det på siste harrytur og ble nyskjerring. Det er rett og slett ristet havre, og steinmalt til mel.

 

 

Liker du bloggen? Følg den på grontvann.com! Jeg poster kun et innlegg her i ny og ne for å få med meg eventuelle gamle lesere som ikke har fått med seg flyttingen, og for å kapre noen nye :)

 

grontvann.com grontvann.com grontvann.com grontvann.com grontvann.com grontvann.com

 

4 kommentarer

lovelyliller:)

06.feb.2011 kl.11:49

hærlig! så veldig godt ut! :D

Tone - Hjertemat

11.feb.2011 kl.11:30

Så utrolig godt ut! Nanbrød er jo bare superdigg! Tusen takk for oppskriften, den må prøves. Regner med at skrädmjøl kan byttes ut ;)

Lilalife

12.feb.2011 kl.05:04

Så flink du er:), dette skal absolutt lages. Vi elsker indisk, hele familien! Spelt byttes nok ut med jytte. I dag skal vi ha taco, og dine lefser skal lages:)

GRØNT VANN

21.feb.2011 kl.16:27

Tone: Det meste av mel funker i grunnen. Men fiber husk er viktig for å få den myke konsistensen og at det henger godt sammen om du bruker glutenfritt mel.

Skriv en ny kommentar


Share |

hits